Perna de perete in antrenamentul de Wing Chun

Pentru dezvoltarea fortei, in antrenamentul de Wing Chun se folosesc mai multe aparate si dispozitive de antrenament. Un astfel de obiect este perna de perete. Datorita costul redus de fabricatie si modului simplu de instalare, pernele au fost folosite inca de timpuriu in antrenamentele de artele martiale.

Spre deosebire de sacul de box suspendat, perna dezvolta un alt tip de forta. Loviturile sunt lansate de la distanta scurta, in general nu mai mult de 30-50 de cm. O lovitura de la distanta mai mare ar avea repercusiuni neplacute in articulatia umarului si mai ales in coloana vertebrala. Din acelasi motiv in perna de perete nu se loveste niciodata cu cotul.

Cand se executa lovitura de pumn in perna, cotul este orientat spre in jos si nu se intinde complet. Contactul este realizat cu ultimele 3 metacarpiene. Musculatura antebratului se contracta la impact. Cu minime modificari pot fi exersate si lovituri de palma (contactul se face cu podul sau cantul palmei)

Inainte de antrenamentul la perna se recomanda aplicarea unei solutii tonice (exista mai multe formule numite generic Dit Da Jow). Aceasta are rolul de a stimula vascularizatia locala, pregatind pumnul sau palma pentru impact dar ajuta si la refacerea zonei (microtraumatismele inerente se vindeca mai repede). Pentru recomandari de Dit Da Jow lasati un comentariu sau scrieti un mesaj la adresa de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *