Seminar de Wing Chun – 20 mai 2018

In data de 20 mai 2018 va avea loc un Seminar tehnic de Wing Chun Kung Fu 10:00 – 17:00 ( cu o pauza de pranz) in Bucuresti.
Seminarul are 2 componente – una pentru avansați și una pentru cei care nu au practicat niciodată dar doresc sa ia contact cu această arta marțială. Așadar experiența anterioara nu este necesară.
La incepatori temele principale vor tehnicile si principiile de baza din Wing Chun (Gradul 1)
La avansati vor fi exersate tehnici de picior si exercitii de coordonare (Chi Sao) specifice gradelor 2-5.
Sala de antrenament are parchet așa că este obligatoriu de avut ceva de schimb în picioare.
Prețul este 50 de lei pentru cei care practică deja într-unul din cluburile afiliate, 100 de lei pentru participanții neafiliați.
Exista si 3 locuri fara plata, cei care au o situatie materiala grea si vor totusi sa participe imi pot scrie si discutam conditiile.

Pentru mai multe detalii urmariti pagina https://www.facebook.com/wingchunbucuresti

Informatii puteti afla si la numarul de telefon 0758076445
sau pe whatsapp
https://chat.whatsapp.com/CxZteC9BLf2BrDd5mq2yKY

Seminar national de Wing Chun Kung Fu 2-4 martie 2018 in Bucuresti

In 2-4 martie 2018 va avea loc in Bucuresti Seminarul National de Wing Chun cu participarea maestrului Adrian Tautan.
Temele principale vor fi:
1. Pozitii si modalitati de deplasare in Wing Chun Kung fu
2. Lovituri de cot
3. Exercitii de coordonare si senzitivitate (Chi Sao)
4. Chum Kiu ( a doua forma cu mana goala)

Pretul este 60 de Euro pentru cei care platesc inscrierea pana la 1 martie. Dupa aceasta data (la fata locului) pretul va fi 75 de Euro.
Cei care dovedesc ca pot face 20 de flotari platesc 50 de euro.

In cadrul seminarului vor avea loc si examinari de grad (conform cu http://wingchun.ro/testele-de-grad/ )

Plata se poate face prin PayPal pe adresa claudiu.cucu@gmail.com sau in contul RO76INGB0000999900973229 deschis la ING pe numele Claudiu Cucu. (echivalentul in lei la cursul BNR din ziua respectiva). Simultan cu plata va rog sa trimiteti si un e-mail la adresa de mai sus.

Antrenamentele vor avea loc la o sala de sport pe Strada Pitar Mos, in spatele Pietii Universitatii
Antrenamentul de vineri este rezervat practicantilor deja gradati.

Pentru mai multe detalii
Claudiu Cucu
004915736448538
claudiu.cucu@gmail.com

Vlad Leontescu
0758076445
lvlad@wingchun.ro

Mitul tehnicilor secrete din Kung Fu

Probabil unul dintre cele mai fascinante aspecte ale artelor martiale de origine asiatica este secretomania care inconjoara nivelurile superioare. Ideea ca exista metode prin care  un adversar mai puternic poate fi invins de un practicant mai slab a entuziasmat intotdeauna incepatorii. Pe de alta parte , pentru multi instructori cursurile de arte martiale sunt o sursa principala de venit. Prin urmare au prins din zbor aceasta idee si au exagerat-o uneori dincolo de penibil.

Secret, in cea mai simpla definitie a lui,  inseamna ceva ce nu e cunoscut de ceilalti. In toata istoria umanitatii detinatorii unui secret au incercat sa il protejeze si sa profite intr-un fel sau altul de pe urma lui.

In artele martiale “tehnicile  secrete” sunt in general studiate la gradele superioare. Ele nu au nimic secret in sine si de multe ori reprezinta o dezamagire pentru practicantul care ajunge sa le invete. In majoritatea cazurilor este vorba despre o minima repozitionare a corpului sau despre o usoara redirectionare a fortei.  Aceste lucruri pot fi fara indoiala descoperite si singur  de un practicant serios care se antreneaza cu sinceritate.  Nu trebuie uitat ca maestrii fondatori ai tuturor sistemelor de lupta au fost oameni nu zei, tot ceea ce practicam a fost inventat/dezvoltat sau rafinat de oameni ca si noi (inteligenti sau anlitici peste medie dar in esenta oameni).

Toti maestrii pe care ii cunosc folosesc aceste “tehnici secrete” in fiecare antrenament. Majoritatea elevilor nu le observa pentru ca nu stiu unde sa se uite si, mult mai important, pentru ca nu asculta.

In cercurile de Wing Chun se spune ca cineva care intelege in profunzime primul exercitiu solo (Siu Nim Tao) poate sa isi imagineze restul sistemului. La prima vedere asta suna neverosimil (in primul rand Siu Nim Tao nu are deplasari si nici tehnici de picior). Insa pe masura ce practicantul progreseaza in antrenament acest lucru devine din ce in ce mai evident. Radacinele deplasarilor si tehnicile de picior sunt  acolo.

In trecut eu insumi am fost intrigat de “tehnicile secrete”. Abia cand am ajuns sa le invat mi-am dat seama ca nu era nimic secret, ele erau permanent in fata mea. Singura metoda de a ajunge la ele este antrenamentul constant, serios si sincer (in primul rand cu tine insuti).

Inchei cu un sfat repetat ad nauseam dar extrem de rar respectat:

In artele martiale singurul secret e munca.