Exista mai multe posibilitati de antrenament in Wing Chun dar toate au ca punct central practica personala.

Practicantii de Kung Fu trebuie sa treaca fara exceptie prin doua faze: o faza de invatare si o faza de rafinare si perfectionare a tehnicilor de lupta.

Faza de invatare este mai abrupta si reprezinta o acumulare mare de cunostinte intr-un timp scurt. In aceasta perioada practicantii au senzatia ca invata foarte mult, practic la fiecare antrenament sunt lucruri noi.


Faza de perfectionare este mult mai monotona comparativ cu cea anterioara. Aceasta perioada nu se termina practic niciodata si se bazeaza pe foarte multe repetari, incercari si experiente personale. Senzatia de progres nu mai este la fel de prezenta ca in faza de invatare dar intelegerea este mult mai profunda. Majoritatea practicantilor renunta la antrenament cand abia incep aceasta faza pentru ca au impresia ca nu mai invata lucruri noi.

In cadrul scolii noastre se foloseste principiul vides – facis – doces (in traducere intai vezi o tehnica, apoi o faci si la sfarsit o predai altora). Aceasta inseamna ca practicantii mai avansati predau incepatorilor ca parte a evolutiei lor personale. Un aspect important si demn de mentionat este ca toate persoanele care predau in cadrul scolii noastre detin o licenta de instructor asistent ceea ce garanteaza mentinerea unui standard de calitate (atat tehnic cat si moral).

In momentul de fata exista mai multe grupuri de antrenament si practicanti individuali care pot preda Wing Chun. Fiecare isi evalueaza timpul in mod diferit si din acest motiv taxele percepute pentru antrenamente sunt diferite. La fel, orele cand se desfasoara antrenamentele sunt stabilite de fiecare instructor in parte.

Relatia instructor-elev depinde de personalitatile celor implicati si este bazata pe loialitate si respect reciproc. Instructorul nu este un sef (care are tot timpul dreptate) si nici elevul nu este un client (care are pretentii nejustificate doar pentru ca plateste cursurile). Din aceste considerente recomandam participarea la antrenamente tinute de instructori diferiti (daca exista posibilitatea) pentru a alege cea mai buna varianta. Esentiala este chimia care se stabileste si nu gradul sau vechimea instructorului.

Daca doriti sa luati parte la antrenamentele organizate de scoala noastra puteti lua legatura cu noi prin oricare din modalitatile de mai jos. Va vom oferi lista cu instructorii activi din zona dumneavoastra precum si solutii alternative pentru situatia in care nu exista niciun instructor (carti, cursuri online).

Claudiu Cucu

claudiu.cucu@gmail.com

004915736448538 – WhatsApp, Telegram, Signal si Viber.

Grup de WhatsApp Wing Chun Romania https://chat.whatsapp.com/Bb39SQWyjSrAxtZ0LVhd8X

Grup FB de Arte Martiale – Seminarii si Antrenamente https://www.facebook.com/groups/artemartialeromania

Grup FB Wing Chun Romania https://www.facebook.com/groups/wingchun.romaniaInstructori Asistenti – Bucuresti

Cristi G. +40 726 583 852

Valeriu S. +40 722 456 174

Mihai B. +40 724 316 533

Cristi N. +40 722 809 440

Codrut T. +40 743 527 627

Alex C. +40 738 243 312

Mihai A. +40 724 552 106

Stefan V. +40 767 364 496

Galati- Braila

Doru M. +40 743 017 333