„ O călătorie de 100 de kilometri începe cu primul pas“

Desfășurarea primelor antrenamente este principala sursă de anxietate a începătorilor. Toți își imaginează că elevii mai vechi ai clubului sunt deja experți, că există așteptări de la ei și că invariabil se vor face de râs. Adevărul este în general exact invers. Ceilalți elevi sunt în același proces de învățare, nimeni nu are așteptări nejustificate și mai ales nimeni nu râde de ei. Instructorul își adaptează metoda și predă cu același entuziasm tehnicile și principiile de bază indiferent că e vorba de un student de 19 ani în formă fizică maximă, de un bărbat sedentar de 40 de ani care nu a făcut sport în viața lui  sau de o femeie. Deoarece Wing Chun-ul nu este un stil cu tehnici acrobatice, convingerea noastră este că oricine poate învață dacă are atitudinea potrivită.  

Știm că distanța dintre dorința de a practica Kung Fu și pasul efectiv în sala de antrenament este foarte mare și majoritatea oamenilor nu îl fac niciodată. Știm deasemeni că la primele antrenamente nimeni nu înțelege mare lucru și că uită tehnicile de la o săptămână la alta. Știm că toată lumea arată caraghios când execută mișcări neobișnuite pentru prima data. Și tocmai că știm toate astea o să vă ajutăm să depășiți stânjeneala caracteristică oricărui început.  

Experiența anterioară într-un sistem de luptă nu este necesară dar nici nu e un impediment. Cei care au mai practicat arte marțiale vor face invariabil corelații și asocieri între fostele și actualele tehnici. Uneori lucrurile deja știute nu sunt conforme cu filozofia de luptă a Wing Chun-ului. Alteori, tocmai disciplină de antrenament obținută poate fi un avantaj. În principiu noi considerăm că toate artele marțiale sunt bune, însă nu toate se potrivesc tuturor. Instructorii noștri vă vor ajuta să armonizați cunoștințele anterioare cu ceea ce veți învăța de acum înainte. Cei care nu au  practicat nimic înainte vor învăța totul de la zero.