Ving Tsun Athletic Association

Ving Tsun Athletic Association a fost prima organizatie oficiala, creata in mod specific pentru a reglementa desfasurarea antrenamentelor publice de Wing Chun. Pana in anii’50 transmisia sistemului se facea doar personal, un maestru avand in general foarte putini elevi.
Ca urmare a unor evenimente nefericite, maestrul Yip Man este silit sa inceapa sa predea Wing Chun in mod public in 1949. Cu timpul, odata cu reputatia scolii a crescut atat numarul de elevi cat si numarul de instructori (care predau in mod independent). Pentru a pastra un anumit standard al calitatii, dupa indelungate discutii, maestrul Yip Man impreuna cu elevii sai cei mai vechi au luat decizia formarii unei organizatii care sa guverneze modul de transmisie al sistemului Wing Chun.

Numele ales initial a fost 馮宗通獎學金 (Ving Tsun Tong Fellowship) dar a fost schimbat ulterior in 香港詠春拳體育會 (Ving Tsun Athletic Association). Actul oficial  de infiintare a fost semnat pe 24 august 1967 si Yip Man a fost desemnat unanim presedinte.

VTAA a fost prima organizatie de arte martiale  recunoscuta in mod oficial de guvernul din Hong Kong si a reprezentat pentru mult timp un model de conduita pentru celelalte societati locale de arte martiale traditionale.

Astazi afilierea la VTAA are mai mult un rol decorativ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *